زیبایی

انواع ارتودنسی | چه تفاوتی بین ارتودنسی ها وجود دارد

زیبایی دندان ها ، انواع ارتودنسی و مزایای آنها در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

هزینه ارتودنسی چقدر است؟

ارتودنسی قبل و بعد , انواع ارتودنسی

 

 

انواع مختلف ارتودنسی و ارتودنسی مناسب دندان شما

چه تفاوتی بین ارتودنسی ها وجود دارد، و کدام نوع برای شما مناسب است؟

افراد کمی هستند که به اندازه کافی خوش شانس اند که با دندان های کامل و خوب متولد شوند، اما درمان ارتودنسی می تواند برای شما یا فرزند شما تفاوت بزرگی ایجاد کرد. ارتودنت شما ممکن است هر یک از انواع زیر را زیر و یا لوازم دندانپزشکی را توصیه کند تا مشکلتان را اصلاح کنید.انواع ارتودنسی

 

انواع مختلف ارتودنسی

ارتودنسی سنتی

ارتودنسی های سنتی از روزهای اول تا به امروز پیشرفت کرده و در حال حاضر وزن و ساختار سبک تری از آنچه که مورد استفاده قرار می گرفت، دارد. آنها از فولاد ضد زنگ با درجه حرارت بالا ساخته میشوند و دارای براکت های فلزی هستند که با استفاده از نوعی سیمان به هر دندان متصل می شوند. براکت ها با یک ورقه نازک به یکدیگر متصل می شوند، که فشاری که روی دندان ها ایجاد میشوند را به آرامی به موقعیت های صحیح حرکت میدهند.

در این نوع ارتودنسی براکت ها با استفاده از الاستیک های کوچک شناخته شده به عنوان لیگاتورها یا حلقه ها متصل می شوند، که ارتودنسی شما هر بار که آنها را عوض میکند می کند، تغییر می کنند. برخی از انواع ارتودنسی ها دارای براکت هایی هستند که به حلقه ها نیاز ندارند، و این ها به نام ارتودنسی خود بسته نامیده می شوند.

 

ارتودنسی سرامیکی

این مدل به همان شیوه ای است که قبلا انجام می شد اما براکت ها از یک ماده سرامیکی روشن و شفاف ساخته شده اند. این ارتودنسی برای دیگران قابل مشاهده نیستند، که باعث می شود آنها یک انتخاب محبوب برای بزرگسالانی باشند که نیاز به درمان ارتودنسی دارند. بیمارانی که از این نوع ارتودنسی استفاده میکنند، گاهی اوقات متوجه می شوند که الاستیسیت ها تغییر رنگ می دهند، که می تواند علائمی روی دندان ها را ایجاد کند، همانطور که توسط جراح ارتودنسی توصیف می شود. دکتر ارتودنتیست شما ممکن است از یک محصولی را به شما پیشنهاد دهد مانند خمیر دندان colgate phos-flur و دهانشویه anti-cavity fluroid که دندان های خود را در برابر پوسیدگی محافظت میکند.

 

ارتودنسی دیمون

این نوع ارتودنسی در حال حاضر از محبوبیت بالایی برخوردار است، زیرا درمان آن راحت تری است و نیاز به بازدید کمتری از دندانپزشکی دارد. پرده های Damon خودشان روشن و سبک هستند و از مکانیک اسلاید به جای الاستیک استفاده می کنند تا سیم ها را به هم وصل کنند.

این ارتودنسی ها نتایج سریعتری را میدهند، زیرا دندان ها بدون نیاز به تنظیم می توانند به صورت خودمختار حرکت کنند. این باعث اصطکاک و فشار کمتری روی دندان می شود، بنابراین حرکت ها کمتر دردناک هستند. تمیز کردن براکت نیز آسان تر است. نیاز به رفت و آمد کمتری به دندانپزشکی به این معنی است که میزان هزینه، زمان و پول نیز کم تر خواهد شد.

 

ترازبند روشن و متحرک

نوعی ترازبند است که شما می توانید به جای مدل فلزی یا دمون، از این استفاده کنید. که شامل طیف وسیعی از خطوط و سیم های پلاستیکی شفاف است که شبیه نگهبانان دهانی هستند که برای شما ساخته شده اند. آنها برای خوردن و تمیز کردن قابل جابجایی هستند و شما آنها را هر دو هفته یکبار تنظیم می کنید. هر سنسور جدید تنظیم دندان های شما را یک گام بیشتر می برد.

خطوط کششی روشن نیز برای استفاده مداوم پس از تکمیل درمان ارتودنسی توصیه می شود. این دستگاه ها به حفظ نتایج شما می پردازند تا زمانی که مشکل دندان های شما حل شود و به پایان برسند.

 

وسیله فورسوس برای ارتودنسی

انجمن آمریکایی ارتودنتیست ها توصیه می کند که کودکان در سن ۷ سالگی توسط دکتر ارتودنتیست معاینه شوند، زیرا دوران کودکی بهترین زمان برای درمان است. بعضی از کودکان نیاز به استفاده از وسایل مورد نیاز برای اصلاح ناهنجاری های اضافی دارند، و این به طور عمده جایگزین استفاده از کلاه برای بند است. وسیله فورسوس یک فنر نرمی است که در داخل گونه ها قرار میگیرد و به گونه ها متصل می شود تا فک بالا یا پایین را در موقعیت درست قرار دهد.

 

گسترش دهنده های پالاتال

برای بیمارانی که دندان های بیش از حد ناجور و شلوغ دارند، دو گزینه برای درمان مشکلشان وجود دارد که عبارتند از:کشیدن دندان و نصب گسترش دهنده پالاتال. کشیدن دندان در گذشته راه حل مناسبی بود، اما ارتودنتیست های مدرن اغلب توصیه می کنند یک پالاتا برای یک دوره مناسب است. این دستگاهی است که متناسب با سقف دهان شما است و به پشت مفاصل فک بالایی شما فشار وارد می کند تا به تدریج دندان هایتان را از هم جدا کند. این باعث می شود که راحت شوید و وضعیت های دندانتان را اصلاح کنید.

 

 

 

آیا ارتودنسی درد دارد؟

ارتودنسی چیست

 

 

 نکات مهم درباره ارتودنسی که شاید ندانید

ارتودنسی درمانی مختص دوران نوجوانی نیست و بسیاری از بزرگسالان نیز حتی در سنین بالا از این درمان بهره مند می شوند.پس بهتر است ابتدا کمی در مورد دندان ها توضیح دهیم. دندان ها در بسیاری از افراد در زاویه درست و فاصله مناسب از هم رویش نمی کنند. در بعضی افراد دندان ها ممکن است خیلی نزدیک به هم یا روی هم رویش پیدا کنند و بدین ترتیب نامرتب و شلوغ خواهند بود.

نکته بعدی به تفاوت سایز فک و دندان ها برمی گردد، یعنی امکان دارد فک کوچک بوده ولی دندان ها بزرگ باشند که دراین صورت دندان ها شلوغ به نظر می رسند. برعکس این حالت هم باعث می شود، بین دندان ها فاصله ایجاد شود.

درمواردی مانند، افتادن و از دست دادن زود هنگام دندان های شیری یا دائمی، برخی از انواع مشکلات پزشکی، تصادف و عاداتی مثل مکیدن شصت دست و… هم می تواند منجر به بروز این اختلالات شود. در آخر اینکه افراد زیادی که دچار نامرتبی دندان هستند گاهی با ظاهر خود مشکل دارند. ارتودنسی به آنها کمک می کند لبخند زیباتری داشته باشند.

 

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی علم تصحیح روابط نامناسب فک و دندان و جفت و ردیف کردن دندان های نامنظم است. درنهایت، با انجام ارتودنسی مشکلات مربوط به نظم، ترتیب و قرارگیری دندان ها در فک برطرف شده و فرد می تواند با کیفیت بهتری غذا بخورد و از زیبایی بیشتری هنگام صحبت کردن و لبخند زدن برخوردار باشد

 

بهترین زمان ارتودنسی چه زمانی است؟

زمانی که ساختمان های صورت در حال رشد هستند، ارتودنسی راحت تر و ساده تر انجام می شود و در زمان کمتری موفقیت بالاتری خواهد داشت.

سن مناسب در دخترها قبل از ۱۳ سالگی و در پسرها قبل از ۱۵ سالگی است. اگر این زمان سپری شود تصحیح روابط به زمان و انرژی بیشتری نیاز دارد. البته در سنین بالا تر، بیشترین هدف درمان، مرتب کردن دندان ها و در سنین پایین تر بیشترین هدف درمان، رفع اختلالات فکی و تغییر چهره است.

سن بیمار از این نظر اهمیت دارد که به ما نشان می دهد چه امکاناتی برای درمان در اختیار داریم. آیا زمانی برای پیش درمانی در اختیارمان است یا خیر؟ یا اصلا چنین درمان هایی ضروری است؟ آیا از فاکتور رشد می توان کمک گرفت یا خیر؟ تمام جواب ها به سن بیمار ختم می شود؛ به همین دلیل بیماران را از نظر سنی دسته بندی می کنیم. البته فراموش نکنید که تا زمانی که دندان در دهان است می توان این درمان را انجام داد و به قول معروف هیچ وقت دیر نیست.

 

دوره درمان ارتودنسی چند سال است؟

درمان به طورمعمول حدودا یک سال ونیم تا ۲سال و نیم طول می کشد، البته به دنبال آن برای حفظ روابط بین دندانی باید تا مدتی از پلاک نگهدارنده استفاده کرد. همانطور که گفته شد، مدت و زمان بستگی به نوع درمان و سن بیمار هم دارد.

 

درمان های ارتودنسی به چند صورت است؟

به ۲صورت: ۱. متحرک ۲. ثابت

روش متحرک به طور معمول برای دختران از ۹ تا ۱۰ سالگی و برای پسران از ۱۰ تا ۱۱ سالگی مناسب است. همچنین درمان از طریق روش ثابت برای دختران ۱۲ تا ۱۳ سالگی(به بعد) و برای پسران ۱۲ تا ۱۴ سالگی(به بعد) انجام می شود.

 

ارتودنسی متحرک چیست؟

از فک بالا و پایین بیمار قالب گرفته شده و پلاک بالا و پایین ساخته می شود. این روش مزیت های خاص خود را دارد؛ از جمله بیمار می تواند هنگام غذا خوردن آن را از دهانش بیرون آورده و بعد از استفاده ازمسواک و نخ دندان دوباره در دهانش بگذارد. این روش برای افرادی که سن کمتری دارند بهتر است، زیرا علاوه بر مشکلات دندانی، می تواند ناهنجاری های استخوانی فک ها را نیز رفع کند ولی در انجام حرکات دندانی محدودیت دارد.

 

کدام نوع درمان ارجحیت دارد؟

هر کدام از این روش های درمانی موارد تجویز خاص خود را دارد. روش متحرک بیشتر برای بیماران زیر ۱۲ ۱۴ سال کاربرد دارد و بعد از آن به دلیل تثبیت نسبی ساختمان های استخوانی فک ها عملا روش ارتودنسی متحرک تاثیر زیادی دربر نخواهد داشت. برای بیمارانی که بالاتر از این سن هستند معمولا درمان ثابت تجویز می شود تا دندان ها در وضعیتی منظم تر در فک قرار گیرند.

اگر در سنین بالا نیاز به تصحیح وضعیت استخوان فک ها وجود داشته باشد (که در بسیاری از موارد در سنین پایین تر با درمان های معمولی و ارزان تر، ارتودنسی متحرک درمان پذیر هستند). علاوه بر درمان ارتودنسی ثابت، جراحی فک نیز مد نظر قرار می گیرد که توسط متخصص جراحی دهان و فک و صورت انجام می شود.

 

ارتودنسی ثابت چیست؟

دراین نوع ارتودنسی اجزای کوچکی به نام «براکت» توسط مواد دندانپزشکی روی سطح دندان چسبانده می شود و بدون اینکه به دندان آسیبی برساند، توسط سیم ها و کش هایی مخصوص، دندان ها به سمت مورد نظر سوق داده می شود. در این روش همه این اجزا ثابت بوده و بیمار نمی تواند به صورت دلخواه آنها را از دهان خود خارج کند. این روش معمولا برای درمان های دندانی قابل اجراست، زیرا علاوه بر حرکت دادن دندان ها، ریشه های آنها را هم حرکت می دهد، بنابراین ارتودنتیست کنترل بیشتری روی دندان ها دارد.

 

عوارض ارتودنسی چیست؟

بیمارانی که متقاضی درمان ارتودنسی هستند باید بهداشت بسیارخوبی داشته باشند، چون در شرایط قرارگیری پلاک های متحرک و به خصوص براکت و سیم های ثابت رعایت بهداشت دهان مشکل تر می شود و اگر بیمار دقت و تمرکز کافی در رعایت بهداشت خود نداشته باشد، دندان ها زیر براکت و سیم های ارتودنسی به سرعت دچار پوسیدگی می شوند.

مشکل بعدی احتمال برگشت درمان است. به اصطلاح «برگشت» بخشی جدایی ناپذیر از درمان ارتودنسی است. این وضعیت درصورتی که بیمار دستور متخصص را برای استفاده منظم از پلاک های نگهدارنده بعد از درمان ثابت نادیده بگیرد یا در بیمارانی که توسط دندانپزشک غیرمتخصص ارتودنسی درمان شده اند، مشاهده می شود.

 

 

 ارتودنسی دندان

انواع ارتودنسی و مزایای آنها

 

انواع ارتودنسی | چه تفاوتی بین ارتودنسی ها وجود دارد

منبع: بیتوته / نمناک

 

۴/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا